Een sluimerend probleem dat in de loop van de jaren steeds erger wordt. Het is voor De Graafschap aanleiding om een projectteam samen te stellen, bestaande uit Geert Olthuis, fieldmanager van De Graafschap, Mark Timmerman van Prograss, Martin Brummel van Grasmeesters en Jacco Meijerhof van Hofmeijer Voorst. Gezamenlijk stelden we een plan van aanpak op.

De bodemscan leerde ons dat de toplaag geen uniforme samenstelling had, delen waren te vet, waardoor water niet goed wegliep en de drainage niet goed functioneerde. De nieuwe uniforme toplaag zal zorgen voor een egale grasgroei en meer speelzekerheid. Het stadionveld zal weer jaren meegaan, mede dankzij het onderhoudswerk van fieldmanager Olthuis en zijn team.

Doelstelling van Geert Olthuis was om een sterkere grasmat te krijgen door toepassen van veldbeemdgras. Algemeen bekend is dat veldbeemd lastig kiemt wanneer het concurrentie heeft van Engels raaigras. Daarom hebben wij het veld in twee keer gezaaid. De eerste keer met veldbeemdgras type BeemdMaster en zeven dagen later met Engels raaigras type QuickMaster SV 100.