Hofmeijer legt in Eerbeek 2 hybride voetbalvelden aan

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek heeft in de zomer van 2016 in samenwerking met ACT-Global  2 hybride voetbalvelden gerealiseerd bij voetbalvereniging Eerbeekse Boys te Eerbeek. 

Het betreft de aanleg van een hoofdveld en een wedstrijd/trainingsveld op het sportcomplex “De Veldkant”. De vereniging was niet geheel tevreden met de status van de 6 natuurgrasvelden op het complex. Met heeft in overleg met de gemeente besloten te verzelfstandigen. Het oorspronkelijke idee voor het aanleggen van een kunstgrasveld na de verzelfstandiging werd na een gesprek met Hofmeijer snel aangepast omdat uiteindelijk iedereen eigenlijk liever natuurgrasvelden wilden behouden. Door een totaal doorgerekende begroting over een periode van 20 jaar kwam de optie voor de aanleg van 2 hybridevelden als beste uit de bus. Doordat bij grote meerderheid tijdens de algemene ledenvergadering voor de hybrideconstructies is gekozen is de aanleg van de 2 velden op 1 juni 2016 gestart.

Aanleg Hybride Voetbalveld Eerbeek:

De volledig geweven hybridemat van leverancier ACT-Global is een duurzaam product zonder lijm/latex verbindingen. De verschillende rollen worden onderling aan elkaar verbonden door te naaien. Het naaien van de rollen voorkomt dat de matten tijdens het invullen gaan verschuiven. De hybridemat wordt vervolgens gevuld met speciale schrale teelaarde. Het juist vullen van de hybridemat vergt veel precisie en vakmatig inzicht. De kunstgrasvezel mag namelijk niet onder de grond verdwijnen. Wanneer de mat tot op de juiste hoogte is afgevuld kan het veld worden ingezaaid. De velden zijn tijdens de aanleg getoetst aan de geldende WeTra-normen van NOC*NSF/KNVB. Het onderzoek is uitgevoerd door keuringsinstituut voor sportvloeren Sports Labs. De hybrideconstructies voldoen aantoonbaar aan de hoogste eisen!

Onderhoud:

Buiten het feit dat het onderhouden van een hybrideconstuctie erg lijkt op het onderhouden van een gewoon natuurgrasveld zijn er toch een aantal specifieke verschillen. Door de schrale opbouw is een beregeninginstallatie noodzakelijk. De hybridemat is in een volgroeide grasmat bijna niet meer zichtbaar maar levert veel stabiliteit in de relatief schrale toplaag. Het maken van een sliding levert niet direct een schaafwond op en het gras heeft door de ondersteuning van het kunstgras een groot zelf-herstellend vermogen. Na een korte periode van groot onderhoud in de voorjaar/zomerperiode kan het veld zicht weer herstellen voor de start van een nieuw sportseizoen.