Het klimaat verandert en daarom is het een thema dat ons allemaal raakt. Korte, heftige regenbuien, langere perioden van droogte zijn hiervan merkbare voorbeelden.

WaardeVOL Brummen is een samenwerking tussen overheid, ondernemers en gebruikers van het buitengebied. De bedoeling is hen te laten samenwerken om natuur- en waterbeheer op de meest efficiente wijze uit te voeren.

Samenwerking
Provincie Gelderland, gemeente Brummen en Waterschap Vallei en Veluwe zijn initiatiefnemer van ‘WaardeVOL Brummen’. De sterke verwevenheid van het gebied en functies vragen om intensieve samenwerking en afstemming met bewoners, ondernemers en organisaties.

Wat doet Hofmeijer?
Als organisatie heeft Hofmeijer Voorst hier vakkundig stuwen aangelegd om er zo voor te zorgen dat het grondwaterpeil altijd op gewenst niveau is. In droge perioden wordt het water vastgehouden, terwijl als er veel regenval is het water snel wordt afgevoerd. Wij geven advies, leveren grondwerk, civiele techniek en cultuurtechniek.

Heeft u zelf ideeën of vragen over het waterbeheer in sloten of vaarten rondom uw percelen? Bel 0575-501498 of neem per e-mail contact op.

Meer projecten bekijken >